Smart Counting
februar 20, 2020
montage
Er du vores nye montageleder?
april 14, 2020

"Med SpotMix kan vi fremlægge helt nøjagtig
dokumentation til forsøgene"

BoPil SVIN > Nyheder

SpotMix hos Foulum

Høje krav til inventar og foderanlæg

Kom med ind i stalden hos AU Foulum, hvor der udføres mange forskellige former for forsknings- og udviklingsprojekter, og hør fordele ved at fodre med SpotMix

SpotMix giver mulighed for helt nøjagtig registrering af foderforbrug

På det samlede staldkompleks til svin på mere en 5500m2, er omgivelserne indrettet med fokus på mange forskellige forsøg, der skal tilvejebringe grundlæggende og anvendelsesorienterede viden indenfor ernæring, ernæringsfysiologi, sund og adfærd samt avl og reproduktion. Det stiller store krav til inventar, foderanlæg m.m., for at kunne imødekomme de særlige betingelser, der gælder  i forskningsøjemed. SpotMixens særlige dataopsamling gør anlægget ideelt som fodringsanlæg på Foulum.

“Med SpotMix har vi mulighed for, at opsamle en masse data på det der rent fysisk bliver udfodret til dyrene, og dermed kan vi fremlægge helt nøjagtig dokumentation til forsøgene.” – Martin Fredsted, Forsøgsmedarbejder

Op til 36 forskellige foderblandinger

I foderladen står 32 gule poslag og 4 udendørs siloer, hvilket gør det muligt at blande hele 36 ingredienser til Foulums mange forskellige forsøg. For tiden har instituttet et forsøg kørende, der omhandler korrekt fiberkilde og mængde heraf til drægtige søer. 

“SpotMix udtager foder fra postlaget via en flexsnegl, blander det i blanderen og sender det videre ud i udfodringskaret, hvor det bliver blæst ud til pågældende sti.”

Foruden en grundblanding håndteres også soja- og palmekager, samt roepiller i forsøget, og Martin Fredsted er meget tilfreds med anlæggets præstation. Foruden anlæggets særlige kapacitet, er det i særdeleshed præcisionen og driftsikkerheden, der matcher Foulum og SpotMix så godt. 

 

Vil du vide mere om SpotMix?


fb

Følg os på Facebook

linkedin

Find os på LinkedIn


Tilmeld dig nyhedsbrevet